Eva Braunová : život s Hitlerem - Görtemaker, Heike B., 1964- (Paseka, 2011)
Záhadný příběh Hitlerovy tajné milenky bylo zapotřebí podrobit téměř detektivním metodám. Výsledkem je první akademická biografie, která vrhá překvapivé světlo nejen na Evu Braunovou a na ženy nacistických pohlavárů, ale i na "vůdce" samého.