Strašidlo Doudlo : jihočeské pohádky - Krejča, Miroslav (Portál, 2012)
Soubor pohádek vypráví o malém strašidýlku Doudlu z lesa Svákova u Soběslavi. Je to strašidlo začátečník, tak trochu ňouma. O strašení toho ještě moc neví - musí se to nejdřív naučit...