Salin dar : matčin příběh - Kirschner, Ann (Mladá fronta, 2012)
Vzpomínky polské židovské dívky na pracovní tábor v Žacléři.Sala strávila v pracovním táboře v Česku za války tři roky. Její vzpomínky a dopisy z té doby zachytila v knize Salin dar její dcera Sala.