Vyvolené srdce - Cartlandová, Barbara, 1901-2000 (Baronetka, 2008)
Po matčině smrti se Verenin otec znovu ožení a nová macecha se snaží Vereně najít vhodného ženicha. Její volba se ale Vereně vůbec nelíbí, protože si přísahala, že se vdá jedině z lásky. A tak za pomoci sluhy tajně odplouvá do Francie, kde ji ale nic dobrého nečeká. Až přestrojení a šťastná náhoda ji zajistí nový život, v němž se výborně uplatňuje její kuchařské umění.