Stravitelná věda : vše, co jste kdy potřebovali vědět o vědě, podané v malých, snadno stravitelných porcích - Dinwiddie, Robert (Mladá fronta, 2010)
Teorie relativity, Velký třesk, biopaliva, výzkum kmenových buněk - denně o tom čtete v novinách, slyšíte v televizi či od dětí školou povinných. Víte však, co se za nimi skrývá? Asi jste o některých z nich, například o atomech, kdysi slyšeli ve škole, ale přibyla témata nová, na první pohled stejně zapeklitá. Stravitelná věda je plná zajímavých, kontroverzních, poutavých a praktických vysvětlení nejdůležitějších témat dnešní vědy. Představuje je srozumitelně, bez zbytečných podrobností, abyste je pochopili, aniž byste se museli pustit do studia na vysoké škole.