Lovkyně informací - Stevensová, Taylor (Knižní klub, 2012)
První kniha série Vanessa Michael Munroeová. Hlavní hrdinka Vanessa Michael Munroeová má talent pro jazyky (ovládá jich dvaadvacet) a za sebou výcvik v zacházení s nožem. Obstarává informace, většinou v zemích třetího světa, pro firmy, vlády i jednotlivce. I proto, že se narodila v Kamerunu, kývne na zakázku naftaře Richarda Burbanka, jehož adoptivní dcera Emily se nevrátila ze safari v Namibii. V doprovodu rodinného přítele Milese Bradforda se Vanessa s falešným pasem vydává do Afriky, tam ji však dostihne jak pravda o Emilyině osudu, tak její vlastní minulost. a Vanesse nakonec nezbude nic než pomsta.