Oprávnění zabíjet : kontraktoři ve válce s terorizmem - Pelton, Robert Young, 1955- (Mladá fronta, 2008)
Robert Young Pelton je novinář, filmař a dobrodruh, který svá nevšední dobrodružství z cest do životu nebezpečných lokalit naší planety vtělil do řady úspěšných publikací. Tentokrát obrátil svou pozornost k tajemstvím opředenému světu kontraktorů, pracovníků privátních bezpečnostních firem, jejichž služeb ve stále větší míře využívají západní vlády i soukromé společnosti. Autor se při přípravě knihy vydal přímo do ohnisek dění. Výsledkem je strhující, vůbec první podrobné a objektivní vykreslení skutečné tváře jednoho z nejlépe placených a současně nejnebezpečnějších povolání současnosti.