S láskou lvice : jak jsem se stala ženou samburského válečníka - Hachfeld-Tapukai, Christina (Ikar, 2007)
Autorku fascinovala Afrika už od dětství. Jejím přáním bylo stát se "sestrou misionářkou v Kongu". Po letech šťastného manželství, které skončilo tragickou smrtí jejího muže, si Christina splnila svůj sen a odjela do Afriky. Netušila, že tahle cesta radikálně změní její život. Christina se zamilovala do krásného válečníka Samburů a posléze se stala jeho ženou. Daleko od civilizace, v primitivních podmínkách začal její nový život plný nebezpečí a problémů, neznámých tradic a předsudků, ale přesto plný neuvěřitelného kouzla. Navazuje kniha "Nebe nad Maralal".