Kniha o kávě : průvodce světem kávy s recepty na její přípravu - Veselá, Petra (Smart Press, 2010)
Seznámíme vás s historií kávy, dozvíte se o tom, jak se dostala do celého světa, jak se pěstuje, zpracovává a praží. Existují různé druhy a odrůdy kávy a každá z nich má svou specifickou chuť, to, jak káva chutná, ovlivňuje také pražení, mletí, uchovávání. Další část knihy se věnuje samotným nápojům. Jak má vypadat espresso nebo cappuccino? Co znamenají názvy na kávovém lístku? A jak si skvělou kávu připravit i doma? Tipy pro nákup, uchovávání a přípravu kávy, popisy a spousta skvělých receptů na přípravu různých druhů kávy