Kde stoupá dým - Richards, Emilie, 1948- (Klokan, 2010)
Američanka Paige přijede na Nový Zéland co nejvýhodněji prodat pozemky, které tu její rodina zdědila. Exotický ostrov plný domorodých kouzel a pověstí jí učaruje - a ještě víc její maorský průvodce Adam, který se snaží zabránit zneuctění pozemků. Posvátné území s horkými gejzíry skrývá nejen starobylý poklad, ale také něco podivného, co před ní rodiče úzkostlivě tajili.