Nelítostné slunce - Mueller, Ray (Klokan, 2009)
Elizabeth už měla dost tísnivé rodinné atmosféry i upjatých poměrů v Evropě a odpověděla na inzerát mladému farmáři, který hledal odvážnou ženu pro společný život v Africe. Hned po příjezdu na farmu je očarována nespoutanou krásou černého kontinentu i svým chotěm Maxem. Když je muž povolán do armády, Elizabeth zůstane v divočině, aby střežila jejich domov.