Bouře směřuje na Blakán : neúspěšná sovětská invaze do Rumunska na jaře 1944 - Glantz, David M., 1942- (Military, 2008)
Bojové akce na Ukrajině na jaře 1944 patří ke sledovaným, neboť se na nich podílela i československá zahraniční jednotka. Kniha ukazuje, jaké byly sovětské strategické záměry v končícím třetím roce Vlastenecké války a jak byly naplňovány historické ruské aspirace ohledně ovládnutí Balkánu a přístupu k volným mořím. Kniha poskytuje odpověď na skutečnost, jak se Sovětskému svazu podařilo využít tzv. osvobozenecké mise k ovládnutí států jihovýchodní a střední Evropy.