Vražedný advent : Matylda na stopě. - Hutařová, Ivana, 1945- (JaS, 2012)
Podzim se pomalu sune k zimě a Matylda Pekárková je doma. A stále si neujasnila, co bude celé dny kromě příprav na Vánoce a procházek s fenkami Dorotkou a Madlou dělat. Z rozjímání o volném čase a bezradnosti, co s ním, ji vytrhne někdejší kolegyně Lenka s nabídkou brigády. Matylda by mohla utřídit zanedbaný archiv na svém bývalém pracovišti...