Tři kamarádi - Remarque, Erich Maria, 1898-1970 (Ikar, 2012)
Tři němečtí vojáci, kteří se stali přáteli v blátě zákopů 1. svě tové války, se vrátili do poválečného rozvráceného a vyhladovělého Německa a jen jejich kamarádství jim pomáhá obstát v boji o přeži tí a přežívat lidské tragédie