Svůdkyně - Deveraux, Jude, 1947- (Baronetka, 2009)
Odvážnou novinářku Chris Mathisonovou, dědičku rodu Montgomeryů obdařenou jeho odvážným duchem, potíže přímo pronásledují. Po přepadení, při němž statečně čelí dvěma mužům, se musí uchýlit do deštných pralesů washingtonského teritoria, kde ji na popud jejího otce najdou dva mladíci. Během cesty nebezpečným pralesem oba podlehnou její kráse a zamilují se do ní. Ona dává přednost záhadnému Tynanovi, se kterým též prožije vášnivou noc. O to větší je její zděšení, když ji na konci cesty Tynan předá otci a bez rozloučení ji opustí, v přesvědčení, že jí není roven. Chris je však těhotná, a tak souhlasí se sňatkem s druhým ze svých zachránců, s kariéristou Asherem. Nakonec přece jen dojde k dramatickému rozuzlení.