Zimní slunovrat - Pilcher, Rosamunde, 1924- (Ikar, 2013)
Nekonvenční Londýňanka Elfrida Phillipsová si vždycky žila po svém a bezhlavě se vrhala do všech možných dobrodružství. Když si tedy zničehonic pořídí psa a přestěhuje se do domku v Hampshiru, všechny její přátele to více než překvapí. Opravdu se rozhodla usadit? Jenomže Elfride už je dvaašedesát a cítí, že na venkově by mohla v poklidu strávit podzim svého bohatého života. V novém domově se brzy spřátelí s místním varhaníkem Oscarem Blundellem a jeho rodinou. Sympatického Oscara ovšem zanedlouho postihne tragédie, která ho připraví o vše - kromě poloviny starého viktoriánského sídla v městečku Creagan ve Skotsku. Obětavá Elfrida vyhoví jeho přání a vypraví se s ním dům navštívit. Ani jeden z nich netuší, kolik čarovné moci může místo na vzdáleném severním pobřeží skrývat