Život mezi Jungem a Freudem - Richebächer, Sabine (Portál, 2011)
Počátky psychoanalýzy jsou těsně spjaty s postavami Sigmunda Freuda a Carla G. Junga - a také Sabiny Spielreinové. Milostný poměr mezi mladým, ženatým Jungem a jeho pacientkou rusko-židovského původu vedl k vážným trhlinám ve vztahu s jeho učitelem Freudem. Sabina se stane tvořivým principem Jungovy psychoanalytické teorie a zároveň jeho nejlepší žákyní. Životopis jedné ze zakladatelek dětské psychoanalýzy a vůdčí představitelky ruské psychoanalytické školy je fascinujícím úvodem do studia historie moderní psychologie. O tom, že je postava Sabiny Spielreinové stále živá, svědčí také nový film o jejím životě kanadského režiséra Davida Cronenberga Nebezpečná metoda (2011)