Božská královna prokletých adamitů : historický román - Koláček, Luboš Y. 1960- (Moba, 2013)
Román z dob husitských válek vypráví příběh mladičké šlechtičny Marie, jejíž rodinu vyvraždili husité. Marie se rozhodne pomstít, a proto vstoupí do táborské komunity. Než však stačí probodnout hejtmana Žižku, zadrží ji kovář Rohan. Mladí lidé se do sebe zamilují. Mezitím tu vzniká setka adamitů pod vedením Rohana a jejich královnou se stává Marie...