Kronika Cartera Kanea. Rozhodující bitva - Riordan, Rick (Kronika Cartera Kanea, 2013)
Závěrečný díl trilogie úspěšného amerického spisovatele Ricka Riordana (autora Percyho Jacksona) navazuje na předchozí díly Kronika Cartera Kanea - Rudá pyramida a Hněv bohů. Jsem Caqrter Kane a za posledníl rok jsme společně se sestrou Sadie zažili neuvěřitelné věci. Před očima nám ožila doslova celá egyptská mytologie se svými bohy, magií a nestvůrami. Snažíme se proniknout do tajů čar a kouzel, ale není to žádná hračka. Teď už ale nemáme čas, zlá moc získává na síle a rozhodující bitva se blíží. Do konce světa zbývají tři dny...