Bláznivá teta a já, aneb, "Rychle pryč!" řekla teta Matylda - Heinlein, Sylvia, 1962- (Mladá fronta, 2013)
Sára má skvělou tetu. Je sice trochu pomatená, ale rozhodně s ní není nuda.A na rozdíl od jiných dospělých poslouchá, co jí Sára říká. Mamince se ovšem nelíbí, že Sára za tetou každou středu jezdí na návštěvu. Měla by se prý chovat normálně a kamarádit se radši se stejně starými dětmi. Navíc prý teta potřebuje klid, takže by se měla odstěhovat na venkov. Sára ani teta s tím samozřejmě nesouhlasí. Jenže rodiče mají vždycky pravdu. Anebo ne? Sára s tetou musí něco podniknout. A tak se vydají na cestu do neznáma, aby zjistily, že není všechno takové, jak se na první pohled zdá.