Vnitřní kruh - Jungstedt, Mari, 1962- (Fleet, 2013)
Třetí kniha série Anders Knutas (volně navazuje na romány "Neviditelný" a "Této tiché noci"). Gotland uprostřed léta. Dvě dívky objeví v ohradě koně bez hlavy. Komisař Knutas se pouští do pátrání, ale ocitá se ve slepé uličce. Skupina studentů archeologie pracuje na vykopávkách v místech, kde se odkrývá tisíc let starý vikinský přístav. Nálada mezi studenty je vynikající, uvolněná atmosféra je však přerušena zmizením jedné ze studentek. Může být mezi oběma událostmi nějaká spojitost? Dění na ostrově opět sleduje televizní reportér Johan Berg. Podaří se mu na Gotlandu obnovit stálou redakci? A naplnit svou touhu po pevném vztahu s Emmou Winarvovou?