Svatý týden v Terezíně - Lukeš, Alexander (Naše vojsko, 2008)
Dokumentarista Alexander Lukeš napsal v roce 1987 pro Československou televizi příběh "Jsi krásná" o osudech studentek Ošetřovatelské školy v Praze na Bulovce, které místo závěrečných zkoušek odjely v květnu 1945 do Malé pevnosti Terezín pomáhat při záchraně tisíce vězňů nakažených tyfem. Při psaní vycházel autor především z vyprávění a vzpomínek oněch bývalých sestřiček. Až po třiceti letech vyšla z tohoto tématu kniha složená z autorova pátární po osudech neznámých hrdinek a vyprávění posledních dvou žijících pamětnic.