Dlouhé stíny - Hrůzová, Barbora (Víkend, 2013)
Rozvedená veterinářka Eva žije v malém domku tichým a trochu osamělým životem jen s fenkou Bony. Ošklivé a smutné zážitky z minulosti zamkla do pomyslné černé skříňky svojí duše a chce je tam ponechat navždy. Poklid a všední dny jí však změní vyděračský e-mail od neznámého mladíka a od té chvíle je její život jakoby obrácený naruby. Eva začne pátrat po tragických událostech dvacet let starých a musí si i sama v sobě ujasnit priority a vztahy k ostatním lidem. S pomocí přítele Matěje Eva staré tajemství odhalí, a i když je nakonec všechno trochu jinak, dosáhne konečně klidu a smíření.Příběhy léčených zvířat jsou skutečné zážitky z veterinární ordinace.