Zlá krev - Dahl, Arne, 1963- (Mladá fronta, 2010)
Sériový vrah trýzní své oběti bolestivým rituálem: než je chladnokrevně zabije, rozdrtí jim hlasivky. Kdo využívá metodu, kterou nechvalně prosluly speciální jednotky americké armády za války ve Vietnamu? A jak se dostal do Švédska? Pátrání vede komisaře elitní vyšetřovací Skupiny A Paula Hjelma a jeho bystrou kolegyni Kerstin Holmovou do Ameriky. Jenže na místě se dozvídají, že bývalý agent CIA Wayne Jennings, který toto mučení „zdokonalil“, přišel prý před lety při dopravní nehodě o život. Pátrání po tajemném vrahovi se začíná komplikovat…