Katedrála z písku - Pospíšilová, Jarmila, 1965- (Moba, 2013)
Manželé Minářovi rekonstruují městský byt a na dobu stavebních prací se stěhují do venkovské chalupy. Ta leží v zapadlé malé vesnici uprostřed krásné přírody, postrádá ovšem civilizační výdobytky, které pro ně dosud byly samozřejmostí. Život zde se na první pohled jeví idylicky, ovšem postupem doby je čím dál tvrdší a Magda s Borisem jsou nuceni poradit si se spoustou praktických záležitostí, které ve městě řešit ani nemuseli.