Lesk rodu Borgiů. Večeře ve Vatikánu. - Pigaillem, Henri (Brána, 2013)
I když Cesare Borgia ani Lucrezia nepřežili svého otce papeže o mnoho let, historie rodu Borgiů jejich smrtí neskončila. Naopak, jejich potomci i nadále výrazně zasahovali do evropských dějin. Lucreziin syn se sňatkem spojil s francouzským královským rodem. V dramatických událostech, které v 16. století zmítaly francouzským královstvím, sehráli významnou úlohu jeho vnukové, příslušníci rodu Guisů, kteří se nakonec stali pro panovníka takovou hrozbou, že se jich zbavil vraždou A pravnuk Juana Borgii se vydal pod vlivem Ignáce z Loyoly na církevní dráhu a byl po smrti svatořečen. Pokračování historie členů rodu, jejichž skandální život a zločiny se i po mnoha staletích těší značné oblibě čtenářů