Na útěku : příběh unesené dcery z bestselleru Bez dcerky neodejdu - Mahmoody, Mahtob, 1976- (Ikar, 2013)
Dnes už dospělá Mahtob Mahmoodyová, dcera autorky bestselleru Bez dcerky neodejdu (který ona sama nikdy nečetla), s odstupem více než čtvrt století vzpomíná, jak drama své rodiny prožívala coby malé dítě a jak se s tragickou událostí vyrovnává dodnes. Následkem psychického vyčerpání léta bojuje se závažným onemocněním. Mahtobin příběh je napínavé psychologické drama symbiózy dvou žen, které se patrně do nejdelší smrti nezbaví následků někdejší osudné události.