Počítání - Jordan, Toni (Víkend, 2009)
Nevšední milostný příběh ženy, která je tak trochu jiná než ostatní. Toni Jordan líčí s humorem svou hrdinku, která nemůže přestat počítat (v duchu slavného filmu s Jackem Nicholsonem a Helen Hunt Lepší už to nebude). Grace počítá. Počty písmen ve svém jméně. Počet kroků, které ujde každé ráno do nedaleké kavárny; počet zrnek máku v jednom kousku koláče a z počtu zrnek máku vyplývající počet soust. Grace počítá vše, neboť podle ní čísla drží svět pohromadě. Seamus se domnívá, že by byla bohatší a šťastnější bez počítání. Určitě by si bez počítání udržela práci. Příprava jídla by jí rovněž netrvala tak dlouho, kdyby při každém otevření kuchyňské kredence hned nedělala inventuru nebo nepočítala kousky v sendviči. Grace má dva problémy. Seamus nepočítá. Ona počítá. Grace je duchaplná, zábavná, koketní a tvrdohlavá, přesto si však sama zavírá cestu k tomu, aby se mohla zamilovat.