Život je boj : praktický průvodce rakovinou pro nemocné a jejich blízké - Janáčková, Laura, 1966- (Grifart, 2014)
Kniha je psána běžným jazykem a snaží se obsáhnout všechny aspekty života, se kterými se pacient a jeho blízcí v průběhu nemoci setkají. Text knihy je doplněn autorskými ilustracemi, autentickými úryvky z deníků pacientů a řadou strukturovaných textů a shrnutí s praktickými radami, co dělat. Hlavním přínosem této knihy, jsou však psychologické metody a praktické návody, které pomáhají pacientovi zvládat těžká období v boji o život.