Němčina nejen pro samouky - Nekovářová, Alena (Leda, 2014)
Zcela nová učebnice němčiny přináší slovní zásobu v rozsahu asi 2500 slov, veškerou základní mluvnici, užitečnou frazeologii a praktické konverzační obraty. Témata jednotlivých lekcí reflektují současný každodenní život se zaměřením na německou realitu. Rozmanitá cvičení, kvízy a zábavné scénky zaujmou svou pestrostí a usnadní studium. Důraz je kladen na: - porozumění mluvenému i psanému projevu - osvojení základní struktury němčiny - pochopení odlišností mezi němčinou a češtinou - nácvik správné výslovnosti - zvládnutí komunikace v běžných situacích - aktivní užívání současné hovorové němčiny Součástí publikace je brožura s klíčem ke cvičením (včetně překladů všech úvodních textů i nahrávek) a souhrnným německo-českým slovníčkem. Vložena jsou tři audio CD namluvená rodilými mluvčími. ; Určena je pro uživatele se vstupní úrovní A1 až B1 (začátečník až mírně pokročilý), dosáhnout lze stupně pokročilosti B1 až C1 (mírně pokročilý až pokročilý).