Prvky : obrazový průvodce všemi známými atomy ve vesmíru - Gray, Theodore W., 1964- (Slovart, 2012)
Všechno ve vesmíru, co je hmotné, se skládá z prvků a prvky mají dvě podoby - buď jsou čisté, nebo jsou součástí chemických sloučenin, které vznikají jejich spojením s jinými prvky. Kniha Prvky nám nabízí vzácnou možnost vidět obojí, pěkně zblízka a na vlastní oči. Tato kniha, představující kompletní a vizuálně poutavý portrét všech prvků na světě, vznikla po sedmi letech výzkumu a fotografování.Prvky jsou řazeny podle pořadí v periodické tabulce prvků, z nichž každý je představen (pokud je to možné) na krásné velké fotografii. Například kyslík (prvek 8) je bezbarvý plyn, ale při teplotě -183 °C se mění na světle modrou kapalinu. Najdete tu také fotografie, které demonstrují, jak jednotlivé prvky fungují v našem světě - jejich sloučeniny a využití, s nimiž se setkáváme v každodenním životě.