Tajemství českých kronik, pověstí a mýtů - Liška, Vladimír, 1955- (Knihy záhad, 2014)
Jsou svědectví ve středověkých kronikách o dávných událostech přesné a pravdivé, anebo zkreslené či zavádějící? Proč je vlastně u nás tolik hradů opředeno pověstmi o pokladech a nadpřirozených bytostech? Jak to bylo s dívčí válkou, s údajnými blanickými rytíři nebo s jinými tajemnými hrdiny? Odpovědi hledá a nabízí přední autor naší literatury o záhadách.