Zvěrolékař léčí, zvířata uzdravují - Herčík, Jan, 1957- (Čas, 2014)
Kniha nás zavede mezi zvířata, která lidem dávají radost, ale také pomoc a podporu. Najdeme v ní nejen psí příběhy - byť psi jsou přirozeně tím živočišným druhem, který pro nás pracuje nejvíc, ať už se jedná o psy vodicí, asistenční či třeba čtyřnohé záchranáře. I kočky dokážou zpříjemnit život těm, kteří se musí vyrovnat s handicapem, a jednou se třeba dočkáme i širšího uplatnění asistenčních koní. Jak je pro knihy "českého Herriota" Jana Herčíka typické, veselé příběhy střídají dojemné, šťastné konce osudy, kdy člověk a jeho věrný souputník musí vybojovat zdánlivě ztracený boj