Alibi na příští noc - Vavrečka, Lukáš, 1987- (Pavel Mervart, 2014)
Detektivka nezemřela, detektivka žije! Přesvědčíte se o tom po přečtení nové knihy pardubického spisovatele Lukáše Vavrečky: jeho próza Alibi pro příští noc je bystrá a vtipná, v několika tematických piruetách nápaditě čtenáře vtahuje do přitažlivého detektivního víření nad tajemstvími a tajnostmi, které vyplývají ze zápletek čtyř nerozlučných příběhů. Něco však můžeme prozradit: je to až v prvé řadě nepravá detektivka. Pod tímto hávem se totiž skrývá vytříbená psychologická próza, možná, občas, i báseň v próze... Stejně si však po přečtení opatřte alibi na příští noc. Hodí se v knize i v životě.