Mexická vášeň - Baumruková, Dana Baumruková, Dana, 1968- (Akcent, 2012)
Do života českého soudce středního věku nečekaně zasáhne nevšední událost, když se zamiluje do mexické diplomatky, ženy charismatické i svérázné, vášnivé i pragmatické, plné energie a s bohatými životními zkušenostmi. Díky ní se zamilovanému soudci otevírá nový svět, získává nový pohled na řadu věcí, baví se nevšedními historkami své milenky a seznamuje se s její kulturou.