Takoví nám vládli ; Takoví nám vládli : komunističtí prezidenti Československa a doba, v níž žili - Pernes, Jiří Pernes, Jiří, 1948- (Brána, 2010)
Obnovené vydání úspěšné knihy známého historika je věnováno životním osudům a politické činnosti Klementa Gottwalda, Antonína Zápotockého, Antonína Novotného, Ludvíka Svobody a Gustáva Husáka, prezidentů dosazených z vůle komunistické strany, kteří se zasloužili o rozbití či potlačování demokracie v Československé republice.