Smrt papaláše - Bauer, Jan Bauer, Jan, 1945- (Původní česká detektivka, 2015)
Redakce deníku Rolnické listy, hluboká totalita. - Pod schodištěm z redakce do sazárny je jednoho rána nalezen mrtvý plukovník Státní bezpečnosti, přítel šéfredaktora. Vyšetřování se ujmou kriminalisté, ale záhy jim případ Státní bezpečnost odebere. Když je však v koncích, mordparta se vrací, a to navzdory tomu, že jí šéfuje kriminalista s politickým škraloupem z roku 1968. Došlo k vraždě, anebo to byla náhoda? A koho kryje vedoucí noční redakční směny? Dělá to jenom proto, že byl osudného večera v práci opilý?