Východní Čechy a okolí - Vítek, Jan Vítek, Jan, 1899-1950 (Východní Čechy a okolí, 2011)
Pojďte s námi objevovat krásy východních Čech a přilehlého okolí. Kraj od Ještědu po úval Svratky, nebo také od Lipnice na Sázavou po Šerák je plný působivé krajiny, zajímavých historických památek i lidských osudů. Celkem 67 výletů, spolu s mnoho jejich variantami, nás provází oblastí otevřenou turistice a poznávání. Můžeme vyrazit pěšky, na kole, na běžkách, na in-line bruslích, autem, vlakem, zkrátka, jak je libo... Kniha kombinuje toulky přírodou s návštěvami nejhezčích měst, hradů a zámků v tomto koutě České rpubliky, a představuje je během konkrétních výletů, měřícívh od 1,5 do půl druhé stovky kilometrů. Na cestách od Kutné Hory, cyklisty oblíbeného Polabí a Českého ráje, přes lyžařům zaslíbené Jizerské hory a Krkonoše až po návrší Vysočiny a vějíř starobylých měst na českomoravském pomezí mějme oči otevřené, protože toho hodně uvidíme. Ať již ve skutečnosti nebo "jen" nad stránkami této knihy...