Terezka a Šáša Šišulác - Rožnovská, Lenka, 1972- (Čtení pro prvňáčky, 2012)
Šáša Šišulác je látkový kamarád malé školačky Terezky. Večer před usnutím mu Terezka říká své první zážitky ze školy a on jí na oplátku šeptá šepotání - pohádky ze světa dětí, věcí i pohádkových bytostí. V krátkých pohádkových příbězích pro začínající čtenáře tak ožívají obyčejné věci jako školní aktovky nebo kopačky, ale navíc v nich vystupují a čarují skřítkové Bukvínek, Zlobílek, Kokokovaříček a čarodějnice Kaňatá. Texty doprovázejí výpravné ilustrace Magdy Veverkové Hrnčířové.