Záhada oživlé mumie ; Detektivní kancelář Lasse&Maja. Záhada oživlé mumie - Widmark, Martin Widmark, Martin, 1961- (Egmont ČR, 2013)
V muzeu je hotové pozdvižení! Je to pravda, že se mumie z Egypta probudila po třech tisících let k životu? Vyděšený noční hlídač tvrdí, že to viděl na vlastní oči. Téže noci byl z muzea ukraden nejcennější obraz. Ředitelka muzea je velmi rozrušena, policie si neví rady. A tak se vyšetřování tohoto záhadného případu ujímají mladí detektivové Lasse a Maja.