Záhada v hotelu. - Widmark, Martin Widmark, Martin, 1961- (Detektivní kancelář Lasse&Maja, 2012)
Na Štědrý den zavítala do hotelu ve Valleby význačná rodina Delénových a přivezla si sebou čínského jablevčíka, zbožňovaného domácího mazlíčka. Přípravy velké vánoční oslavy byly v plném proudu, záhy však nastaly potíže. Podaří se je detektivům Maje a Lassemu vyřešit?