Kamo - Nápad století. - Pennac, Daniel (Modrý slon ;, 2012)
Kamo je kamarád do nepohody, skvělý spolužák, po jakém asi každý kluk touží. jinak ovšem neřízená střela uvádějící do rozpaků nejednoho učitele. S výjimkou třídního Margerella. Zmíněných nápadů století je však Kamo za den schopen dostat hned několik, a tak není divu, že ne všechny sklízejí úspěch. Alespoň ne na první pohled. Jak zvládnout situaci, která se třídním vtipálkům vymkla z rukou, a neztratit oblíbeného učitele, jehož ze dne na den postihl náhlý rozklad osobnosti, to je věru pořádný úkol pro budoucí žáky obávaného druhého stupně, o němž kolují ty nejhorší zprávy.