Zatracené kyselo : vzpomínky na vaření a domácnost v 80. letech - Kadlasová, Jaroslava Vilemína Kadlasová, Jaroslava Vilemína, 1956- (Motto, 2015)
Laskavé vzpomínání na vaření, jídlo a domácnost v osmdesátých a na počátku devadesátých let minulého století.Ve své druhé knize autorka vzpomíná, jak se žilo v okresním městě pod horami a jak si po svatbě zařizovala vlastní domácnost a zvykala si na nové prostředí, tak odlišné od velkoměsta. Nakonec všechno zvládla - výchovu potomka i místní kyselo