Žena v zrcadle - Schmitt, Eric-Emmanuel Schmitt, Éric-Emmanuel, 1960- (Román, 2015)
Příběhy tří hrdinek, které se odmítly podřídit představám o úloze žen ve své době. Anne žije v Bruggách v době renesance, Hanna ve Vídni na konci 19. století, Anny Lee v Los Angeles současnosti. Tři osudy, tři ženy, které od sebe dělí staletí. Přesto mají něco společného. Všechny tři odmítají přijmout roli, kterou jim společnost, jejich okolí a muži chtějí vnutit, odmítají se smířit s obrazem, které jim nabízí dobové zrcadlo. Tři silné ženy, které se bouří a bojují o svou svobodu, o právo rozhodovat o svém životě. Tři ženy. nebo je to snad jen jedna jediná?