Hansonova metoda maratonu - Humphrey, Luke, 1981- (Mladá fronta, 2015)
Autory příručky Hansonova metoda maratonu jsou Kevin a Keith Hansonovi. Sourozenci přicházejí s konceptem, který vyžaduje disciplínu. Většina hobíků prý běhá podle toho, jak by chtěli, a ne podle toho, jak by měli. Jinými slovy: když se budeme řídit sami sebou, jsme na nejlepší cestě se příštím maratonem protrpět a další pro jistotu nezkoušet. Návodů, jak zaběhnout maraton co nejrychleji s přípravou dvakrát či třikrát týdně, jsou na trhu spousty. Určitě se někde skrývá i "vědecky" podložená úvaha o tom, že se to dá zvládnut i s jednodenním tréninkem. Hansonovi přicházejí s něčím totálně nemoderním, neinstantním a zdlouhavým: běhejte šest dní v týdnu. Nežeňte se, nepřehánějte dlouhé víkendové výběhy, nepřekračujte 30% součtu kilometrů uběhnutých přes týden. Jen tak přivyknete únavě, jen tak vás maraton nezdecimuje. Jen tak se běh stane součástí vašeho života a na dlouhou dobu. Nemoderní kniha, která ale desítky tisíc běžců přivedla k jejich nejlepším výkonům! Včetně tréninkových plánů