Toskánské kopce : nový život ve starém kraji - Máté, Ferenc, 1945- (ENO : Maxdorf, 2016)
Po letech hektického života v severní Americe a cestování po celém světě opustili malířka Candace a spisovatel Ferenc Mátéovi New York a zamířili do Toskánska, za jeho středověkými městečky a idylickou venkovskou krajinou. Právě tady se rozhodli usadit. Italsky neuměli skoro vůbec a na nalezení svého vysněného domu měli čtyři týdny. Ferenc Máté nyní žije v Toskánsku natrvalo, se svou ženou zrekonstruoval rozpadlý klášter z 13. století a společně provozují dnes již světoznámé vinařství Máté