Hněv - Miloszewski, Zygmunt, 1976- (Detektivní román, 2016)
Třetí kniha série s prokurátorem Teodorem Szackim. Ten žije už třetím rokem v Olštýně na severu Polska. Jednoho dne je vyslán do bývalého protileteckého krytu, kde byla nalezena lidská kostra. Je přesvědčen, že se jedná o ostatky předválečného Olštýňana. Nenechá je však zakopat a předá je místní lékařské fakultě ke studijním účelům. Netuší, že to, co považoval za konec rutinního postupu, je ve skutečnosti začátek nejsložitějšího případu v jeho kariéře..