Podivná medicína : šokující lékařské postupy napříč staletími - Belofsky, Nathan (Jota, 2016)
Kniha přináší neotřelý, pronikavý ohled na lékařskou praxi v průběhu historie. Upozorňuje na pochybné myšlenky, bizarně prováděná ošetření a na nejhrubší myslitelné chyby, jichž se lékaři dopouštěli. Popisuje aplikaci chybných vědeckých závěrů stejně jako procedury, z nichž se obrací žaludek a které napáchaly na pacientech více škody než užitku