Už je tady pan Flat! - Copons, Jaume, 1966- (Agus a příšerky, 2016)
První díl bláznivě ztřeštěné série plné příšerek. Nazdárek! Já jsem Agus Pianola. Tys to netušil, ale my dva jsme se jednou museli poznat! Ještě nedávno jsem byl celkem normální kluk: chodil jsem do školy, ztrácel slohovky, hltal pizzy. Ale pak jsem poznal pana Flata a všechno se změnilo. Ty vlastně ještě nevíš, kdo je pan Flat, že jo? Prozradím ti jedině to, že je to příšerka a že od té doby, co se zabydlel v mém pokoji, je svět nejen zábavnější, ale i lepší. Rozhodně lepší, i když teda samý průšvih! O mně a o dalších příšerkách (jo, bude jich víc!) si přečti sám. A jestli se bojíš čtení jako já, mám pro tebe dobrou zprávu. Tahle knížka je plná obrázků a komiksových bublin. To by šlo, ne?