Puberťáci a adolescenti : průvodce výchovou dospívajících - Carr-Gregg, Michael (Portál, 2010)
Průvodce výchovou dospívajících. Puberta i adolescence jsou krásnými a důležitými úseky života. Často s sebou ale nesou i bolest, rozčarování a zmatek; dospívající vidí své rodiče kritickýma očima a rodiče se podobně dívají na své děti. Dnešní děti navíc do puberty vstupují dříve, kolem desátého a jedenáctého roku života, přitom však domov opouštějí mnohem později než v minulosti.Kniha provází rodiče jednotlivými oblastmi výchovy teenagerů a je postavena na praktických radách, svědectví rodičů i mladých lidí. Publikace osloví rodiče, učitele a vychovatele dospívající mládeže.